$show=label

Midye Dolma

Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 30dk Pişirme 30dk ...

Midye Dolma
  • Kaç Kişilik 2-4
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Midye Dolma Tarifi İçin Malzemeler

İÇ MALZEMESİ;

  • 2 Adet Orta Boy Soğan
  • 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağ
  • 1 Çay Kaşığı Esmer Şeker ( Toz Şeker de olur )
  • Her bir midye için 1 Tatlı Kaşığı Pirinç
  • 1 Çay Kaşığı Tuz
  • 1 Çay Kaşığı Yenibahar
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1/2 Çay Kaşığı Kimyon
  • 1/2 Çay Kaşığı Nane
  • 1/2 Çay Kaşığı Tarçın
  • 1/2 Limonun Suyu

MİDYE İÇİN;

  • 1 Kg Kabuklu Canlı Midye
  • 1 Yemek Kaşığı İrmik yada Kalın Mısır Unu

PİŞİRMEK İÇİN;

  • 1 Adet Büyük Boy Soğan
  • 1 Adet Limon
  • 1/4 Çay Bardağı Zeytinyağı

SUNUM İÇİN;

  • 1 Adet Limon

Midye Dolma Tarifi Yapılışı

Yarım çay bardağı zeytinyağımızı tenceremize koyup biraz kızınca rendemizin ince tarafıyla rendelediğimiz soğanlarımızı ekliyoruz. Birkaç kez karıştırdıktan sonra soğanlarımıza şekeri de ekleyerek karamelize olana kadar kavuruyoruz. Karamelize olan soğanlarımızın üzerine Pirincimizi de koyarak birkaç kez tencerede çeviriyoruz. Limon suyu hariç bütün baharatlarımızı ekleyerek karıştırıyoruz ve pirinçimize göre suyumuzu ekliyoruz. Pirinçlerimiz biraz diri kalmalı. (Midye dolmalarımız pişerken tekrar pişeceği için ) Suyunu çekince tenceremizin altını kapatıp limon suyumuzu ekliyoruz ve karıştırıp dinlenmeye bırakıyoruz. Midyelerimizin kabuklarını iyice temizleyelim. Eğer hazır aldıysanız zaten temiz oluyorlar. Uygun büyüklükte bir tencere alıp midyelerimizi içine koyalım. Üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı irmik yada mısır unumuzu koyalım. (Bu işlem sayesinde eğer midyelerimizin içinde kum varsa, midyelerimiz kumu bırakacaklardır)Tenceremizi ocağa alıp kaynayana kadar ısıtalım. Bu arada midyelerimiz kapaklarını açacaktır. Midyeleri fazla kaynatmamak gerekir çünkü bu midyeleri sertleştirir. Kapağı açılmamış olan midyeler varsa onları KESİNLİKLE KULLANMAYIN. Suyunu süzüp soğuk sudan geçirdiğimiz midyeleri sakallarından temizleyin. Sakallarını tutup çektiğinizde gelecektir. Midyeleri fazla hırpalamadan sakallarını çıkaralım. Bazılarında bu sakallardan olmayabilir. Midyelerimizi 180 derece açıyoruz ve bir sağa bi sola çevirerek kapakların kapanabilir olmasını sağlıyoruz. Bu arada kapaklarını koparmamaya özen gösterin. Midye dolmamızı yapacağımız tencerenin zeminine halka olarak dilimlediğimiz soğanımızı diziyoruz. Kapaklarını açtığımız midyelerimizin içine dolmalık harcımızdan koyup kapağını kapatıyoruz ve tenceremize diziyoruz. Bütün midyelerimiz bittiğinde zeytinyağını, Yarım bardak suyunu ekliyoruz üstüne de halka olarak dilimlediğimiz limonlarımızı koyuyoruz. (Benim tenceremde toplam 36 tane midye vardı ) Suyu iyice azalınca tenceremizi ocaktan alıyoruz ve kapağı kapalı bi şekilde oda sıcaklığına gelene kadar kapağı kapalı bir şekilde bekletiyoruz. Bu hem midyelerin daha parlak olmasını sağlayacak hem de midyelerin içindeki iç harcın dinlenmesini sağlayacaktır. Soğuyan midyeleri servis tabağına alıp yanında dilimlediğiniz limonla servis yapabilirsiniz.

COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...

$hide=mobile

$show=mobile

$show=label

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Midye Dolma
Midye Dolma
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NallMNTNUSHU3Z3c
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/midye-dolma.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/midye-dolma.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız