$show=label

Muzlu Malaga (12 Adet)

Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 1 saat Pişirme 10dk ...

Muzlu Malaga (12 Adet)
  • Kaç Kişilik 10-12
  • Hazırlama 1 saat
  • Pişirme 10dk

Muzlu Malaga (12 Adet) Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1, 5 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
  • 1 yemek kaşığı kakao(ben keçiboynuzu tozu ekledim)

Muhallebisi için;

  • 2. 5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı (silme) un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 vanilya

Çikolata Sosu için;

  • 1 paket 200 ml krema
  • 3 paket 80 grlık bitter çikolata

İçine koymak için;

  • 6 muz

Kenarları için;

  • 200gr çekilmiş antep fıstığı

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı ev yapımı süt reçeli

Muzlu Malaga (12 Adet) Tarifi Yapılışı

Önce muhallebiyi hazırlayalım.Süt, un ve şeker çırpılır. Ocağa alınır. Koyulaşınca vanilya ve tereyağı katılır. Soğuması için bir kaseye boşaltılıp streçlenir. Soğumaya bırakılır.

Keki için önce toz şeker ve yumurta iyice köpürene dek çırpılılır. Sonra ılık su, zeytinyağı, vanilya eklenir. Daha sonra 1 bardak un eklenir ve kabartma tozu ilave edilir. Çok akışkan bir kek hamuru olmayacak şekilde un az gelirse ekleyebilirsiniz. Ben 1, 5 bardak un kullandım. Una göre de değişebilir. Dikdörtgen bir tepsiye dökülüp 170 derecede 10 dakika pişirilir. Her fırın farklı pişirir kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim.

Çikolata sosu için;Bir kapta krema ısıtılır. Göz göz olunca çikolatalar kırılıp içine atılır. Eritilir. Soğumaya bırakılır.

Pişen kek 2 parmak kalınlığında uzun dikdörtgenler olacak şekilde dilimlenir. 12 parça elde ettim.

Her kek parçasının üzerine pişirdiğimiz muhallebiden sürülür.

Muzlar ikiye bölünür. Muhallebi sürülen kekin üzerine konur. Yanlarından taşan muhallebi spatula ile ve kekler kesilerek düzeltilir. (artan kekle truff yapılabilir.)

Tüm keklere aynı işlem uygulanır. Fırın teli üzerine dizilir.Tüm parçaların üzerinden çikolata sosu dökülür.Dökülen çikolatayı tekrar kullanabilirsiniz. Daha sonra antep fıstığı dolu tabağa alınıp kenarları fıstığa bulanıp servis tabağına alınır. Üzeri ince uçlu sıkma torbası ile süt reçeli sıkıp süslenir. 1 saat buzdolabında dinlendirilip servise sunulur.Afiyet olsun. Zahmetli ama, zahmetine değiyor gerçekten.

COMMENTS

$hide=mobile

$show=mobile

$show=label

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Muzlu Malaga (12 Adet)
Muzlu Malaga (12 Adet)
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NU0RCRDBuYTBzbDg
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/muzlu-malaga-12-adet.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/muzlu-malaga-12-adet.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız