Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 1 saat 30dk Pişirme 20dk Nefis Milföy Hamuru Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı (200 ml lik) maden suyu 1 çay ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 1 saat 30dk
- Pişirme 20dk
Nefis Milföy Hamuru Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı (200 ml lik) maden suyu
- 1 çay bardağı (110 ml lik) sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 1/2 limon suyu
- 1 şeker kaşığı tuz
- Alabildiği kadar un
Aralarına sürmek için;
- 250 gr tereyağ
Üstüne sürmek için ;
- Yumurta sarısı
Nefis Milföy Hamuru Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Sizlere çok güzel bir milföy tarifi vereceğim. Çıtır çıtır, kat kat. İstediğiniz iç harç ile istediğiniz şekilde katlayarak yapabilceğiniz nefis bir hamur.
Hamur için malzemelerimizi kabımıza alıp yavaş yavaş un ekleyerek hamurumuzu yoğuruyoruz. Ne çok sert ne çok yumuşak olacak. 15 dk kadar dinlendirdikten sonra dikdörtgen şekilde açıyoruz. 3 parçaya böldüğümüz yumuşak tereyağımızın bir parçasını alıp resimdeki şekillerde aralarını yağlayarak katlıyoruz. Folyalayıp 20 dk buzluğa atıyoruz. 20 dk sonra çıkarıp tekrar açıyoruz ve aynı işlemi yapıyoruz. Bir 20 dk bekletip tekrar yapıyoruz. Aynı işlem 3 defa yapılacak. En son açıp karelere ayırıyoruz ve istenen malzeme ile katlıyoruz.Ben üç farklı şekil verdim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp 220 derecede kızarana kadar pişiriyoruz.
Not:daha önce tarif verdiğim patatesli çıtır böreğimde bu hamurdan
COMMENTS