$show=label

Parmak Yedirten Yaprak Sarma

Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 30dk Pişirme 30dk ...

  • Kaç Kişilik 8-10
  • Hazırlama 30dk
  • Pişirme 30dk

Parmak Yedirten Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • Salamura Üzüm Yaprağı

Harika İç Harç İçin ;

  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 4 diş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 dolu yemek kaşığı hakiki nar ekşisi
  • Yarım demet maydanoz

Baharatlar ;

  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber

Parmak Yedirten Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı

Herkesin en en sevdiği kimsenin hayır diyemeyeceği yaprak sarma Herkesin bir usulü yaptığı bir iç harcı vardır ama ben ısrarla kendi tarifimi vermek istiyorum muhteşem iç harcı ile inanın yok böyle lezzet parmak yedirten cinsten Herkes bayılıyor yemelere doyamıyor kesinlikle denemelisiniz

Salamura yaprak geceden tuzu gitsin diye soğuk suya basılır. Yapılacağını zaman yaprakların suyu iyice süzülür. Pirinç ılık suya konulup yarım saat bekletilir soğuk su ile yıkanıp süzülür. Suyu iyice süzülmüş pirinç karıştırma kabına alınır. Soğan, sarımsak rendelenlip kaba alınır. Sıvıyağ, nar ekşisi, salça, baharatlar, kıyılmış maydanoz hepsi. Kaba alınır ve kaşık ile iyice karıştırılır. Salçanız tuzlu ise tuzunu kontrollü ekleyin. Yazın yapınca dolma ve sarmalara kuru nane yerine bahçeden bol bol taze nane maydanoz kıyıyorum harika oluyor ;) Malzemeler hazır olunca yapraklar istenilen şekilde boyutta sarılır hepsi hazır edilir :)

Bu ölçüler ile 1 tencere yaprak sarma çıkıyor. Ben bu ölçüler ile iri sardığımda yaklaşık 80 adet sarma elde ettim. 2 ölçü yapıp buzluk için küçük küçük sardığımızda 250 den fazla sarma elde ettik. Hepsi hazır edildikten sonra ister buzluğa kaldırılır ister pişirilir. Buzluğa koyacaksanız tepsiye dizilir tepsi ile buzluğa konulur 1-2 saat sonra sarmalar donunca buzluk poşetine istediğiniz sayı ve miktarda koyabilirsiniz bu şekilde asla birbirine yapışma olmaz. İstediğiniz zaman çıkarıp çözünmeden tencereye dizilir tencere tabanına da 1 sıra yaprak konulur yapışma olmaz. Üzerine limon dilimleri dizilir. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilip üzeri yaprak ile kapatılır ve aynı düzeyde su konulup kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.

Hemen pişirecekseniz yine aynı şekilde sarmalar tencereye sıralanır. Üzerine limon dilimleri dizilir. 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirilip üzeri yaprak ile kapatılır ve az üzerine çıkacak şekilde su konulup kapağı kapatılarak kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir. Tencerede içini çekip 1-2 saat dinlendirilip sonra servis tabağına alınır Aynı şekilde taze üzüm yaprağı ile de yapabilirsiniz yalnız içine tuz miktarını bir tık arttırmanızı yada suyuna biraz tuz serpmenizi tavsiye ederim AFİYET OLSUN

COMMENTS

$hide=mobile

$show=mobile

$show=label

Ad

Aperatifler,258,Baharat Yapımı,4,Bakliyat Yemekleri,91,Balık ve Deniz Ürünleri,85,Bebekler İçin,225,Börek Tarifleri,661,Çikolatalı Tarifler,270,Çocuklar İçin,49,Çorba Tarifleri,447,Çörek Tarifleri,126,Derin Dondurucuda Saklananlar,20,Diğer Tarifler,254,Diyabetik Tarifler,15,Diyet Salata Tarifleri,49,Diyet Tatlı Tarifleri,109,Diyet Yemek Tarifleri,74,Diyet Yemekleri,300,Dolma-Sarma Tarifleri,165,Dondurma Tarifleri,12,Dondurmalı Tarifler,7,Dondurulmuş Yemekler,2,Donut Tarifleri,5,Ekmek Tarifleri,158,Et Yemekleri,1178,Ev Yemekleri,323,Geleneksel Tatlılar,72,Gluten Diyeti Tarifleri,17,Hamur İşi Tarifleri,1,Hamurişi Tarifleri,2010,Helva Tarifleri,132,İçecek Tarifleri,220,Kahvaltılık Tarifler,407,Kanepe Tarifleri,1,Kebap Tarifleri,128,Kek Tarifleri,1006,Kırmızı Et Yemekleri,142,Kış Hazırlıkları,8,Kızartma Tarifleri,126,Kiş Tarifleri,15,Komposto Tarifleri,7,Köfte Tarifleri,303,Krep Tarifleri,66,Kurabiye Tarifleri,1072,Lokum Tarifleri,41,Makarna Tarifleri,177,Mantı Tarifleri,67,Meyveli Tatlılar,96,Meze Tarifleri,115,Pasta Tarifleri,863,Pide Tarifleri,64,Pilav Tarifleri,163,Pizza Tarifleri,155,Poğaça Tarifleri,591,Reçel Tarifleri,33,Sakatat Yemekleri,39,Salamura Tarifleri,2,Salata & Meze & Kanepe,676,Salata Tarifleri,499,Sandviç Tarifleri,18,Sebze Yemekleri,703,Sıcak Dolma-Sarma Tarifleri,65,Sıcak İçecekler,116,Soğuk İçecekler,97,Sos Tarifleri,47,Sulu Yemek Tarifleri,41,Süt Ürünleri,56,Sütlü Tatlılar,618,Şerbetli Tatlılar,377,Tarifler,12133,Tart Tarifleri,83,Tatlı Kurabiyeler,815,Tatlı Tarifleri,3701,Tavuk Yemekleri,423,Turşu Tarifleri,23,Tuzlu Kurabiyeler,184,Yumurta Yemekleri,20,Zeytinyağlı Dolma-Sarma Tarifleri,66,Zeytinyağlı Tarifler,105,
ltr
item
Mükemmel Yemek Tarifleri: Parmak Yedirten Yaprak Sarma
Parmak Yedirten Yaprak Sarma
https://drive.google.com/uc?export=view&id=0B1NgWo4a369NZFBaTXp4ejFwUXc
Mükemmel Yemek Tarifleri
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/parmak-yedirten-yaprak-sarma.html
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/
https://mukemmelguzelyemektarifleri.blogspot.com/2017/03/parmak-yedirten-yaprak-sarma.html
true
6018765010358273471
UTF-8
Tüm Tarifleri Yükle Başka Tarif Bulunamadı Tümü Devamı Cevapla Cevap İptal Sil By AnaSayfa Sayfalae Tarifler Tümü İlginizi Çekebili Tag Arşiv Ara Tüm Tarifler İsteğinizle eşleşme bulunamadı Ana Sayfa Pazar Pazartesi Salı Çarşamba Perşembe Cuma Cumartesi Pzr Pzrt Sal Çar Per Cum Cmrt Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim Kasım Aralık Ock Şub Mar Nis May Haz Tem Ağu Eyl Eki Kas Ara Şu Anda 1 dakika önce $$1$$ dakika önce 1 saat önce $$1$$ saat önce Dün $$1$$ gün önce $$1$$ hafta önce 5 haftada önce Takipçiler Takip et Bu İçerik Özeldir Kilidini açmak için lütfen paylaşın Tüm Kodu Kopyala Tüm Kodu Seç Tüm kodlar panonuza kopyalanmıştır. Kodları / metinleri kopyalayamıyor, kopyalamak için lütfen [CTRL] + [C] tuşlarına (veya Mac ile CMD + C'ye) basınız