Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 2 saat Pişirme 30dk Paskalya (Mahlepli Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler 1 paket kuru maya 1 su bardağı ılık süt 2...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 2 saat
- Pişirme 30dk
Paskalya (Mahlepli Poğaça) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ (ayçiçek)
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı mahlep
- Aldığı kadar un
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- Susam
Paskalya (Mahlepli Poğaça) Tarifi Yapılışı
Pofuduk pofuduk mahlepli poğaça tarifi Tadı, yumuşaklığını çok beğeneceksiniz Ilık sütümüzü kabımıza alıyoruz. Şeker ve tuzu içinde eritip mayayı ekliyoruz. 5 dakika bekliyoruz. (Mayanın sütün içinde çözülmesi için)Üzerine yoğurt, yumurta, sıvı yağ, su, mahlep ekleyip karıştırıyoruz. Aldığı kadar un ekliyoruz hamurumuzu 1 saat dinlendiriyoruz. ( Hamur kıvamı çok az ele yapışacak yumuşak bi kıvamda dinlendiriyoruz. )
Hamuru 3 parçaya bölüyoruz. Her parçayı tekrar 3 parçaya kesip örgü şekli veriyoruz. Tepsi de 10 dakika daha dinlendirip yumurta sarısını sürüp susam serpiyoruz. 180 °C de içini çekene kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun ☺
COMMENTS