Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 1, 5 su bardağı irmik
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı fıstık
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Portakallı İrmik Helvası Tarifi Yapılışı
Geleneksel ve sevilen helvamız hemen yaptığımız pratik bir tatlı çeşididir. Portakalla birleşince çok özel bir lezzet ortaya çıkıyor.Deneyin seveceksiniz.Yayvan bir tencereye tereyağını koyup, eritiyoruz. Fıstığı koyup, orta ateşle kavuruyoruz. Hafif kahverengi olunca irmiği ekleyip, altını kısıyoruz. Sık sık karıştırarak kavuruyoruz. Bu arada portakalın suyunu sıkıp, kabuğunu rendeliyoruz. Su, süt, şeker, portakal suyu kabuğunun rendesini ayrı bir kapta şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz. Karışımı rengi kahverengi olan irmiğe ekleyip, arada karıştırarak çekmesini sağlıyoruz. Kapağını kapatıp, 15 dakika demlenince servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
COMMENTS