Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 20dk Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 35dk
Revani (Büyük Borcam Tepsi Ölçüsünde) Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Şerbeti için:
- 3, 5 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 7- 8 damla limon suyu
Revani (Büyük Borcam Tepsi Ölçüsünde) Tarifi Yapılışı
Şeker ve yumurtaları kabarıp beyazlayıncaya dek çırpalım yoğurt, sıvı yağ, sütü ekleyip çırpalım .Portakal kabuğu rendesi ve irmiği ekleyip çırpalım ve un, kabartma tozu ,vanilya ekleyip düşük devirde çırpalım .Yağlanmış dikdörtgen büyük borcam tepsiye dökelim düzeltip 180°de kızarana dek pişirelim .Şerbet kısmı için şekere su ilavesiyle kaynatıp 3- 4 dakika sonra 7- 8 damla limon sıkalım 2- 3 dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakalım fırından çıkan sıcak tatlıya alınan şurubumızu verelim hindistancevizi ve cevizle ikram edelim 15 dilim tatlı çıkacaktır afiyet şifa olsun. !
COMMENTS