Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 35dk Pişirme 15dk Şekerbura Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 3 su bardağı un 150 gr. tereyağı 1...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 35dk
- Pişirme 15dk
Şekerbura Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 3 su bardağı un
- 150 gr. tereyağı
- 1 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 dolu çay kaşığı kabartma tozu
İçlik için :
- 300 gr kavrulmuş, kabuğu soyulmuş fındık
- 200 gr şeker
- 1 tatlı kaşığı hill (Kakule)
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Şekerbura Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
İçliğin hazırlanması :
Kavrulmuş fındığı toz haline getiriyoruz.Sonra üzerine Hill, şeker ve vanilyayı ilave edip karıştırıyoruz.İçliğimiz hazırdır.
Hamurun hazırlanması :
Unun üzerine doğranmış sert tereyağını koyup, elimizle ovalım. Sonra hamur için ayırdığımız malzemeleri de hamurun içine koyup yoğuruyoruz. Daha sonra, hamurumuzu 40 gr küçük bezelere bölüyoruz.Bezeleri tahminen genişliği 8 cm ve kalınlığı,4 mm büyüklüğünde açıyoruz.Şimdi ise açtığımız bezelerin içini içlikle dolduruyoruz. Açtığımız bezenin baş parmakla işaret parmağımızın arasına alıp, içine 2/5 tatlı kaşığı fındıklı içten koyup, Hamurun yanlarının kapanacak şekilde burarak kapatıyoruz. En sonda, tişli cımbızla şeker buralarımıza istediğimiz süsü veriyoruz. Önceden 180°C-de ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz. Dikkat edelim ki, şeker buranın üzeri kızarmasın.Yaptığım hamurdan 21 tane şeker bura çıktı.
Not: Şeker buraların yumuşak olması için hamuruna kabartma tozu koymanızı tavsiye ederim. Şeker buralarımız uzun süre yumuşak kalıyor.
COMMENTS