Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 30dk Şeyhül Muhşi Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı nohut 1 orta boy soğan 250 gr az yağlı kıyma Çeyrek de...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 30dk
Şeyhül Muhşi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı nohut
- 1 orta boy soğan
- 250 gr az yağlı kıyma
- Çeyrek demet maydanoz
- 1 kg kabak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Pulbiber
Şeyhül Muhşi Tarifi Yapılışı
Bir akşam önceden ıslatılmış nohutlar haşlanır ve el ile tam ortadan ikiye bölünür. Soğanlar brunoise (küçük) doğranır. Az yağda hafif pembeleşinceye kadar kavrulur. Kıyma eklenir ve kavurma işlemine devam edilir. Tuz ve karabiber eklenir ve en son ocağın altı kapatılır doğranmış maydanoz eklenir. Kapağı kapatılır. Kabaklar ilk önce çizilir. Ortan ikiye bölünür ve içi oyacak yardımı ile oyulur. Tuzlu suda 5 dakika bekletilir, süzülür ve kurutulur. Daha sonra bol yağda hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Daha sonra kıymalı karışım kabağın içine doldurulur. İki kabağın ağzı birbirine gelecek şekilde kapatılır ve tencereye yatay şekilde dizilir. Tencerenin dibine su eklenerek 10-15 dakika pişirilir. Yoğurt çırpılır içine rendelenmiş sarımsak eklenir. Yemek tabağa alınınca üstüne yoğurt eklenir. Pulbiber yağda kızdırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.AFİYET OLSUN.
COMMENTS