Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 15dk Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi İçin Malzemeler Taze yada kurutulmuş madımak 1 adet kuru soğan 1...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 15dk
Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi İçin Malzemeler
- Taze yada kurutulmuş madımak
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı yarısı bulgur
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça (madımağın çokluğuna göre 2 yemek kaşığı)
- Tuz
- Tatlandırıcı
- İsteğe göre sucuk
Sivasa Öz Madımak Aşı Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar bu yemek Sivasa ait madımak aşıdır. Sivastaki kadınlar bahar ayının ilk ayları madımak toplayarak bu yemeği elde ediyorlar. Toplanan madımaklar güzelce seçiliyor,yıkanıyor ve satır ile küçük küçük kıyılıyor. Evet şimdi tarifimize geçelim, kolay gelsin yemeyenler, denemeyenler, merak edenler. Haydi buyurun tarifi mi okuyalım;
Temizlenen madımaklar yıkanıp, güzelce kıyıldıktan sonra düdüklü tenceresinne alalım.Üzerine bulgurunu, tuzunu, tatlandırıcısını ve suyu ekleyip, karıştıralım,kapağını kapatalım.Bir yandan soğanları ince ince küp şeklinde kıyıp, sıvı yağ ile tavada kavuralım ve salçasını ekleyelim. Pişen madımağın üzerine ekleyip, karıştıralım ve biraz daha pişirelim.Tuzu ve tatlandırıcısı tamam olduğunda ister sıcak ister soğuk yapıp, üzerine de sarımsaklı yoğurt dökerek, yenilmektedir. Afiyet olsun.
COMMENTS