Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Sodalı Islak Kek (Yumurtasız Sütsüz ) Tarifi İçin Malzemeler
Kek hamuru için;
- 1 şişe maden suyu(200 ml)
- 1, 5 su bardağı toz şeker
- 1 Türk kahvesi fincanı su
- 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2 su bardağı süt
Sodalı Islak Kek (Yumurtasız Sütsüz ) Tarifi Yapılışı
İlk olarak kek hamurunu hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için maden suyu ve şekeri bir kaba alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.Şeker eridikten sonra sıvı yağ ve sütü de ekleyip karıştırıyoruz. Üzerine vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu da ekleyip hamurumuzu hazır hale getiriyoruz. Sonrasında hamurumuzu yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcama döküp düzgün bir şekilde yaydırıyoruz.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişmeye bırakıyoruz. Kürdan testi yapıp eğer kürdan temiz çıkarsa fırından alıp 10 dk ılımaya bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra üzerine sütü eşit şekilde döküp kekimizi ıslatıyoruz. Ve soğumaya bırakıyoruz.Kekimiz soğurken çikolata sosunu hazırlıyoruz. 2 su bardağı sütü ve çikolata sosunu uygun bir tencereye alarak kaynayıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Pişen çikolata sosunu ara ara karıştırarak soğutuyoruz.Kekimiz soğuduktan sonra çikolata sosumuzu üzerine döküp düzgün bir şekilde yaydırıyoruz. Islak kekimiz biraz dinlendikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip dilimleyerek servis edebilirsiniz.Herkese şimdiden afiyet olsun Hepinize sağlıklı huzurlu günler
COMMENTS