Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler Lavaş için; Yarım su bardağı su Aldığı kadar un 1 yemek ka...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Tavuk Dürüm Tarifi İçin Malzemeler
Lavaş için;
- Yarım su bardağı su
- Aldığı kadar un
- 1 yemek kaşığı maya
- 1 çay kaşığı tuz
Arası için;
- 1 tam tavuk gögsü
- 1 yemek kaşığı salça
- Kekik, kimyon, karabiber, tuz
Tavuk Dürüm Tarifi Yapılışı
Önce lavaşın hamurunu hazırlayalım. Mayayı yumuşak olması için koyuyoruz. Ilık suya önce mayayı koyup eritiyoruz. Sonra tuzu ve unu ekleyip ele yapışan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.Daha sonra tavukları ince ince doğrayalım. Eğer dondurucudan çıkarsa daha rahat doğranır. İnce ince doğrayıp salça baharatlar ve yağ ile sotelenir. Yağı ve sulanmış hali biraz fazla olursa lavaşımızı da ıslatır.O ara hamurumuzdan minik bezeler yapıp un yardımıyla ince yuvarlak şekilde açıyoruz arkalı önlü sadece üzerini yağlayarak pişiriyoruz. Sotelediğimiz tavuğu da arasına istersek yeşillikle beraber koyup sarıyoruz.
Afiyet olsun :)
COMMENTS