Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler İç harç; Yarım kg kıyma 1 kuru soğan 5 diş sarmısak 2 tane biber...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
Tencerede Karnıyarık Tarifi İçin Malzemeler
İç harç;
- Yarım kg kıyma
- 1 kuru soğan
- 5 diş sarmısak
- 2 tane biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için;
- 2,5 su bardağı su
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
Üzerine;
- 6 tane biber
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tencerede Karnıyarık Tarifi Yapılışı
Soğanı tencereye doğrayalım ve üzerine yağı ekleyip, kavurmaya başlayalım. Küçük küçük doğranmış 2 acı biberi ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Pembeleşen soğanın üzerine kıymayı ilave edelim, birkaç dakika kavuralım ve salçaları, baharatları ekleyip, iki dakika çevirelim.Yemeklik doğranmış domatesi ekleyelim ve tencerenin kapağını kapatalım. Domatesler eriyince maydanozu ekleyelim ve bir iki çevirip, ocaktan alalım.Patlıcanları alacalı soyalım ve ortasını bıçakla çizelim,kızgın yağda kızartalım. Biberleri de kızartalım ve kızarttığımız patlıcanları seçtiğimiz bir tencereye çizik tarafları yukarı gelecek şekilde dizelim ve çizik olan yere bir iki yemek kaşığı iç harçtan ilave edelim.Bütün patlıcanları bu şekilde bitirelim ve en üste biberleri dizip, salça ve suyu karıştırıp, üzerine gezdirelim.Ocağa alalım ve patlıcanlar yumuşayana kadar pişirelim.
COMMENTS