Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 10dk Pişirme 25dk ...
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 25dk
Tuzlu Topaçlar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 4 4 buçuk su bardağı un
- 1 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 250 gram margarin (eritilmiş ve soğutulmuş)
Üzeri için;
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
Tuzlu Topaçlar Tarifi Yapılışı
Öncelikle margarinimizi eritiyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra derince bir kaba tuz, sıvı yağ, su, yumurta, erimiş margarini alıp karıştırıyoruz. Daha sonra unumuzu ve kabartma tozumuzu eleyerek ilave ediyoruz. Yoğurmaya başlıyoruz. Son olarak tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve top top diziyoruz. Dilerseniz farklı şekillerde verebilirsiniz (Ben üşeniyorum ) Yumurta sarısını sürüp susam döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırınımızda 25-30 dakika pişiriyoruz.Şimdiden Afiyet olsun ❤
COMMENTS