Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 15dk Pişirme 50dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 50dk
Unsuz Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 arpacık soğan
- 2 yemek kaşığı Hindistan ceviz yağı
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 200 gram taneli krem peynir
- 100 gram öğütülmüş badem içi
- 50 gram çekirdek içi
- 50 gram chia tohumu
- 50 gram keten tohumu
- 40 gram Hindistan ceviz unu
- Tuz ve kabartma tozu
Unsuz Ekmek Tarifi Yapılışı
Önce arpacık soğanlar ufak doğranır ve bir tava içerisinde Hindistan ceviz yağı ile hafif kavrulur. Soğuyana kadar bir kenarda bekletilir, bir kap içerisin de taneli krem peynir, elma sirkesi ve yumurtalar iyice karıştırılır.
Başka bir kabin içerisine badem içi, çekirdekler, chia, keten tohumu, Hindistan ceviz unu, tuz ve kabartma tozu alınır ve hafif karıştırılır.
Bu karışımın üzerine basta arpacık soğanlar eklenip karıştırılır, sonra yumurta karışımı da tohum ve soğan karışımı üzerine eklenir ve iyice karıştırılır.
Önceden yağlı kağıt serdiğimiz kutu pasta kalıbına iyice yayıyoruz ve önceden 175 derecede ısıttığımız fırında 50 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkardıktan sonra kalıptan çıkarıp soğuması beklenir.
Afiyet olsun.
COMMENTS