Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Yaprak Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet büyük boy soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Maydanoz
- Nane
- Pul biber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Asma yaprağı (yaprak için ölçü veremicem genelde artıyo tam ayarlayamıyorum:)
Yaprak Sarma Tarifi Yapılışı
Soğanlarımızı küp küp küçük olacak şekilde doğruyoruz ilk önce şunu belirtmek isterim ki bence dolmalara tat veren tek şey soğandır ne kadar çok soğan doğrarsanız o kadar lezzetli oluyor. Hatta bir keresinde bir tava soğan doğradığımı biliyorum:)Tavamızı alıyoruz altını yakıyoruz soğanlarımızı tavaya koyuyoruz üzerine bir su bardağına yakın yağ koyuyoruz iyicene kavuruyoruz daha sonra salçamızı ekliyoruz ve yine kavuruyoruz.Pirinçlerimizi yıkıyoruz kavrulmuş olan soğanımıza ekliyoruz en son harcımıza ben bol baharatlı seviyorum siz ölçüsünü kendiniz ayarlayabilirsiniz iki tatlı kaşığı pul biber, iki yemek kaşığı nane, bir çay kaşığı karabiber ekliyoruz güzelce karıştırıp yarım çay bardağı su ekleyip ağzını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz ve altını kapatıp son olarak ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ekliyoruz..Oturup ince ince sarıyoruz tencereye diziyoruz suyunu dolmaların bir parmak altına gelecek şekilde dolduruyoruz tuzunu ,yağını ve birazda limon suyu koyarsanız (ekşi sevenler için) ekliyoruz pişmeye bırakıyoruz pişip pişmediğini lezzetli dolmalardan bi tane yiyerek kontrol edebilirsiniz hem sabredemeyenler için de güzel bi bahane olur:)))))Afiyet olsun
COMMENTS