Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 5dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 5dk
Zeytin Yağlı Lahana Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy lahana
- 2 soğan
- 2 bardak kırık pirinç
- 1 çay bardağı iri bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
- 1 tatlı kaşığı margarin
- Ve biraz sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- İsteğe göre ,sarımsaklı süzme yoğurt
Zeytin Yağlı Lahana Tarifi Yapılışı
Lahananın ortasını oyup büyük bir tencerede kaynattığınız ,suyun içine koyun kapağını kapatın haşlansın, diğer tarafta iç malzemeleri hazırlayalım, soğanları küçük kup şeklinde doğrayalım. 1 çay bardağı sıvı yağ ile çok hafif kavuralım üzerine yıkanan pirinçi ve bulguru koyalım ,karabiber de ekledikten sonra 1 su bardağı sıcak su ekleyin ,suyunu çekince iç malzemeler hazır haşlanan lahanalarımızı yaprakları ayırıp ortadan kesip doldura bilirsiniz. Sardıktan sonra lahanaların hizasında sıcak su eklenecek ve orta ateşte 25 dk pişirin.
COMMENTS