Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 1 saat Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet dolmalık lahana
- 4 adet soğan
- 3 su bardağı pirinç
- 1 paket dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 küp şeker
- Yarım demet dereotu
- 1 yemek kaşığı yenibahar
- 1 yemek kaşığı nane
- Tarçın
- Kimyon
- Tuz
- Kuş üzümü
Zeytinyağlı Lahana Sarması Tarifi Yapılışı
Lahanayı alıyoruz haşlıyoruz. Ayrı bir tencerede içini hazırlıyoruz. Soğanları küçük küçük doğruyoruz. Yağı ve fıstıkları kavuruyoruz. Soğanı ilave ediyoruz. Hepsini kavuruyoruz. Pirinçleri yıkayıp ekliyoruz. Biraz beraber kavuruyoruz. 2 su bardağı sıcak su ilave ediyoruz. Kuş üzümü, şeker, tuzunu ilave edip kaynayınca altını kısıyoruz. Suyunu çektikten sonra pilav gibi demleniyor. Üzerine diğer baharatları ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Sarıyoruz ve tencereye diziyoruz. Yağını ve suyunu ilave edip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladığında altını kısıyoruz.
Afiyet olsun.
COMMENTS