Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 5dk Pişirme 45dk Akçadağ Etli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 300 gr az yağlı kuşbası et 1, 5 kase pilavlık bulgu...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 45dk
Akçadağ Etli Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr az yağlı kuşbası et
- 1, 5 kase pilavlık bulgur
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
- 7 kase su
Akçadağ Etli Pilavı Tarifi Yapılışı
Akçadağın meşhur etli aşı düğün ve mevlitlerde yapılan etli bulgur pilavı.Etler yıkanır,yedi kase suyla düdüklü tencereye alınır. Tuz ilave edilerek bir taşım kaynatılır ve köpüğü alınır, kapağı kapatılır ve pişmeye bırakılır. Pişen etler ayrı bir tencereye alınır. 5 kase et suyundan etlerin üzerine ilave edilir, bulgur da eklenerek kısık ateşte hafif sulu olacak şekilde pişirilir. Su az gelirse sıcak su ilave edilir.( Her bulgurun su çekmesi farklı olduğundan su bulgura göre ayarlanır ) 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip, pişen pilava karıştırılır. Tabaklara alınır ve karabiber dökülerek servis yapılır.Afiyet olsun.
COMMENTS