Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 30dk
Betella Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un (kepek, tam buğday, çavdar vs. )
- 1 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Betella Ekmeği Tarifi Yapılışı
Unu derin bir kaba alıyoruz ,ortasını açıyoruz ve mayayı döküyoruz. Sütü ve suyu ocakta hafif ılıtıyoruz ve balı da ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ilıtılmış sütü mayanın olduğu çukura döküyoruz. Birkaç dakika bekledikten sonra diğer malzemeleri de katıp iyice yoğuruyoruz ve üzerini streç filmle kapatıp 1 saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurumuza istediğimiz şekli veriyor ve bir 30 dakika daha mayalanmasını bekliyoruz. En son yumurtalarını da sürüp güzelce kızarana kadar pişiriyoruz. 180 derecede aşşağı yukarı 30 dakikada pişiyor. Afiyet şifa olsun.
COMMENTS