Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 30dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 20dk
Bohça Kebabı (Yufkayla) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo dana kuşbaşı
- 3 adet yufka
- 2 tane kuru soğan
- 3 tane yeşil biber
- 4 tane domates
- 1 kutu konserve bezelye
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber ,pul biber, tuz
- Biraz sıvı yağ
Beşamel sos için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 4 buçuk su bardağı süt
- Tuz karabiber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Bohça Kebabı (Yufkayla) Tarifi Yapılışı
Önce kuşbaşı etlerimizi iri doğranmış ise biraz küçültüp düdüklüde kısık ateşte ocağa koyuyoruz, kendi suyunu salıp kaynamaya başlayınca düdüklünün kapağını kapatıp, 20 dakika haşlıyoruz. Etimiz haşlanırken başka bir tencerede biraz sıvı yağa yemeklik doğranmış kuru soğanlarımızı biraz kavrulduktan sonra biberleri koyuyoruz, biber salçasını ilave edip ardından kabuğu soyulup küçük küçük doğranan domatesleri katıyoruz Düdüklüde haşlanan etide suyu ile birlikte ilave ediyoruz karabiber pul biber ve tuzunu ekledikten sonra son olarak suyunu süzdüğümüz bezelyeyi tencerenin içine alıyoruz ,karıştırıyoruz ve altını kapatıyoruz.Beşamel sos için tereyağını ve unu kavurduktan sonra yavaş yavaş sütü ilave ediyoruz topaklaşmasına izin vermeden karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz, tuz ve karabiberini katıp altını kapatıyoruz. Her bir yufkayı ortadan eşit şekilde dörde bölüyoruz, parçalardan bir tanesini alıp çorbalık bir kase tabağa yayıyoruz, içerisine yeteri miktarda bir kepçe kadar soslu etimizden koyuyoruz, yufkanın kenarda kalan parçalarını kapatıyoruz, ters çevirip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döşüyoruz ,etimiz bitinceye kadar bu işlemi sürdürüyoruz bu malzemeden yaklaşık 12 adet kebap çıkıyor üzerlerine önce beşamel sosu sonra da kaşar peyniri koyuyoruz kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar 250 derece fırında pişiriyoruz, servise hazırdır çok leziz bir yemek .Afiyet olsun.
COMMENTS