Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 30dk Pişirme 30dk Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı buğday (Akşamdan ıslatılıp ertesi...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 30dk
- Pişirme 30dk
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı buğday (Akşamdan ıslatılıp ertesi sabah haşlayalım)
- 1 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurtanın sarısı
- 1 çay kaşığı tuz (En son aşamadan eklenecek)
- 6 su bardağı su (Buğdayı haşlarken )
Üzeri için :
- 2 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve sıvı yağ
Buğdaylı Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
Tencereye buğdayı koyalım. 6 su bardağı ekleyelim, kısık ateşte kaynamaya bırakalım. Buğdaylar haşlansın derin bir kapta yoğurdu yumurta sarısı unu yarım çay bardağı suyu iyice çırpalım. Çorbadan bir kepçe alalım bu karışıma katıp çırpalım yavaş yavaş karıştırarak çorbaya katalım. Göbek katana kadar pişirelim. Ocağın altını kapatalım. Ocağı kapayınca tuzunu serpelim. Karıştıralım diğer tarafta küçük bir tavada naneyi, yağı, iki dk kısık ateşte pişirelim. Çorbanın üzerine döküp karıştıralım. Sıcak servis yapalım.
Not:Tuzunu damak tadınıza göre yapıp ayarlayabilirsiniz ben buğdayı haşlayıp dondurucuya koyuyorum o şekilde yapıyorum siz nasıl arzu ederseniz.
COMMENTS