Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 15dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 20dk
Büzme (Gazete) Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket hazır baklavalık yufka
- 1 kase dövülmüş ceviz içi
- 1 kase sıvı yağ
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı limonsuyu
Büzme (Gazete) Tatlısı Tarifi Yapılışı
Herkese merhabalar. Bu tarifim hem yapanlar hem yiyenler tarafından tam not aldı. Gelelim tarifimize.Öncelikle yufkaların bir kısmını uzunlamasına üç parçaya bölüyoruz.2 kat yufkayı üst üste koyum üzerine ceviz döküyoruz. İki yandan büze büze en başa kadar götürüyoruz. Yanlardan kıvırıp tepsiye diziyoruz.Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra yağı ısıtmadan soğuk şekilde üzerlerine döküp 180 derecede önceden ısınmış fırında pişiriyoruz. Bu arada şerbetini yapalım şerbet yapmayı herkes biliyordur eminim.Şekerle suyu 10- 15 dk. kaynatıyoruz kıvam alınca limonunu ekleyip 1-2 dk daha kaynatıp soğumaya bırakalım. Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökün 2- 3 saat dinlendirip afiyetle yiyin.
COMMENTS