Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 25dk Pişirme 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 25dk
- Pişirme 20dk
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi İçin Malzemeler
- 4 kase ayva
- 4 kase şeker
- 12 çorba kaşığı su
- 1 çubuk tarçın
- 4-5 damla limon suyu
Düdüklü Tencerede Ayva Reçeli Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı günler;
Sizlere çok kolay kendi ölçünüzü kendiniz belirleyeceğiniz bir tarif vereceğim, ister bir kaseyi ister bir bardağı baza alarak ölçülendirebilirsiniz. Mutlaka deneyin çok pratik oluyor.Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyalım kararmamaları için su içinde bekletelim çok küçük olmayacak şekilde doğrayalım çekirdeklerini de çıkartıp bir kenarda bekletelim doğrama işlemi bitinceye kadar suyun içerisinde bekletelim sonra suyu süzüp bir kaseye bastırarak ayva koyalım tencereye boşaltalım aynı kaseye şekeri koyup ayvaya ekleyelim ayva bitene kadar bu şekilde yapalım, her bir kase için 3 çorba kaşığı su ekleyelim çekirdekleri ve çubuk tarçını ilave edip düdüklü tencerenin kapağını kapatalım kaynayıp hava çıktıktan sonra orta ateşte 10 dakika kadar pişirelim, süre sonunda altını kapatıp havanın çıkmasını bekleyelim kapağı açıp 10 dk daha kaynatalım kıvamı kontrol edip kaşıktan hemen damlamayacak kıvama gelen reçelin içine limon suyunu ekleyip karıştıralım (Kıvam biraz sulu olabilir durdukça koyulaşacaktır )Eğer hemen tüketmeyecekseniz sıcak olarak kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıp ters çevirin bu şekilde uzun süre muhafaza edebilirsiniz eğer hemen tüketecekseniz soğuduktan sonra kavanozlara koyup,buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Not;Ölçüleri kendinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
COMMENTS