Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 40dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 40dk
Fırında Peynirli Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fiyonk makarna(farfella),
- 1 yemek kaşığı tereyağ,
- 2 yumurta,
- 1 çay bardağı süt,
- beyaz peynir(ezilmiş),
- maydanoz(ince doğranmış),
- kaşar peyniri(rendelenmiş)
Beşamel Sos:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ,
- 1-2 yemek kaşığı un,
- 2 su bardağı soğuk süt,
- tuz, karabiber
Fırında Peynirli Makarna Tarifi Yapılışı
Makarnayı haşlayın, süzün. Makarna sıcakken tereyağ ekleyip karıştırın. Sonra makarnaya peynir, yumurta, süt ve maydanoz ekleyip karıştırın. Küçük bir tencereye beşamel sos için sıvı yağ ve un koyup kokusu çıkana kadar pişirin, rengi sararsın, ardından çırpıcıyla karıştırırken sütü ilave edin ve devamlı karıştırın, topaklanmasın. Kaynayıp koyulaşmaya başlayınca biraz daha karıştırıp ocağı kapatın. Beşamel sosun yarısını makarnalı karışımın üstüne döküp karıştırın ve yağlanmış fırın kabına boşaltın. Ben büyük boy dikdörtgen borcam kullandım. Makarnanın üstünü düzeltin, beşamel sosun kalanını da fırın kabındaki makarnanın üstüne döküp yayın. 180° lik fırına sürün. Makarnanın üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkarın ve üstüne kaşar peyniri serpip tekrar fırına sürün ve üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkınca 1 saat dinlendirin. Afiyet olsun.
COMMENTS