Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Fıstık Rüyası Pasta Tarifi İçin Malzemeler Keki için: 2 adet yumurta 3 yemek kaşığı kakao 1...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Fıstık Rüyası Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 2 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1, 5 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozu
- 1/2 çay bardağı sıcak su
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Vanilyalı kreması için:
- 1 paket vanilyalı pasta kreması
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 200 gram antep fıstığı
Kakaolu kreması için:
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- 1, 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
Üzerine serpmek için:
- Toz antep fıstığı
Fıstık Rüyası Pasta Tarifi Yapılışı
Merhaba pasta sanatı Evet bu pasta bir sanat eseri İddia ediyorum bu pastadan bir çatal aştıktan sonra siz de kulak memesi kıvamına geleceksiniz ☺ Geçelim tarifimize:
Keki için 2 adet yumurtayla 1, 5 çay bardağı toz şekeri köpürene kadar mikserle çırpalım. Daha sonra 3 yemek kaşığı kakao ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip çırpmaya devam edelim. 1 paket şekerli vanilin, 1 paket kabartma tozu ve2 su bardağı unu da ekleyip çırpalım. 1/2 çay bardağı sıcak su ve 1/2 çay bardağı sütü de ekleyip işleme devam edelim. Son olarak 2 yemek kaşığı hindistan cevizi tozunu da ekleyip çırpma işlemini sonlandıralım. Kek hamurumuz hazır.
Hazır olan kek hamurunu margarinle yağlanmış 36 cm çapındaki yuvarlak kelepçeli kalıba dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrollü yaklaşık 20 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerini temiz bir bezle kapatıp soğumaya bırakalım.
Kekimiz soğurken ilk olarak vanilyalı kremasını hazırlayalım. 1 paket vanilyalı pasta kremasıyla 1 yemek kalığı tereyağı karıştırma kabına alalım. Üzerine 1, 5 su bardağı süt ilave edip mikserle 3 dakika çırpalım. Kıvamını artırmak amacıyla 2 yemek kaşığı nişastayı da ekleyip tekrar çırpalım. Son olarak 200 gram temizlenmiş kabuğu soyulmuş antep fıstığını ekleyip karıştıralım. Soğuyan kekin üzerine döküp yayalım. Soğuması için buzdolabına alalım.
Şimdi kakaolu kremasını hazırlayalım. 1 paket kakaolu pasta kremasıyla 1 yemek kalığı tereyağı karıştırma kabına alalım. Üzerine 1, 5 su bardağı süt ilave edip mikserle 3 dakika çırpalım. Kıvamını artırmak amacıyla 2 yemek kaşığı nişastayı da ekleyip tekrar çırpalım. Yeterince soğuduğundan emin olduğumuz vanilyalı pasta kremasının üzerine kakaolu pasta kremamızın yarısını döküp yayalım. Kalan yarısını sıkma torbasına koyup daire şeklinde sıkarak pastanın üzerini kaplayalım. Soğuması için 1 gece buzdolabında bekletelim.
1 gece buzdolabında bekleyen pastamızı çıkartalım. Üzerine toz antep fıstığı serpelim. Pastamız hazır, afiyet olsun.
COMMENTS