Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 1 saat Pişirme 25dk Gül Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için : 3 su bardağı un 1 yumurta Tuz 3/4 su bardağı...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 25dk
Gül Mantı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- Tuz
- 3/4 su bardağı su
İçi için :
- 250 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber
Sosu için :
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı kaynar su
Servis için :
- Sarımsaklı yoğurt
Gül Mantı Tarifi Yapılışı
Mantının en gösterişli hali. Harika sunumuyla misafirlerinizin hem gözlerine hem midelerine hitap edecek bir yemek. Baksam mı, yesem mi diye karar veremeyeceksiniz.Evet, önce hamurumuzu yoğuralım. Bildiğimiz normal mantı hamuru olacak. 3 su bardağı una tuzumuzu, 1 yumurtamızı katıp azar azar su ilave ederek hamurumuzu yoğuralım. Hamurumuz biraz dinlenirken içimizi hazırlayalım. 1 adet soğanı rendeleyip kıymamıza ekleyelim. Baharatları da ilave edip yoğuralım. Hamurumuzu unladığımız zemin üzerinde merdaneyle açalım. Büyük çay bardağının ağzıyla daireler çıkaralım. Üç daireyi uç uca birbiri üzerine gelecek şekilde koyalım. Tam ortalarına içimizi koyalım. Üste doğru kapatalım. Altta bu aşamaları tek tek resimledim. Umarım yardımcı olacaktır. Daha sonra bir ucundan yuvarlayarak gül şekli elde edelim. Yuvarlak borcam tepsimize güllerimizi yerleştirelim. Bu şekilde fırına verip 200 derecede 10 dakika pişerken sosumuzu hazırlamak için 3 su bardağı kaynamış suda salçamızı ezelim. Sıvıyağ da ilave edip mantımızın üzerine dökelim. 15 dakikada böylece pişen mantımızı sarımsaklı yoğurtla servis edelim. Afiyet olsun.
COMMENTS