Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 2 saat Pişirme 15dk Haşhaşlı Gül Baklavası Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 2 saat
- Pişirme 15dk
Haşhaşlı Gül Baklavası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un (kulak memesinden daha yumuşak olacak)
- Buğday nişastası (hamuru açmak için)
İç malzeme;
- 500 gr çekilmiş haşhaş
- 1 çay bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- 250 gr tereyağı
Şerbeti;
- 4 bardak su
- 4 bardak şeker
- Yarım limon suyu
Haşhaşlı Gül Baklavası Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbet kaynatılır. Soğumaya bırakılır. Diğer tarafta bütün malzemeler karıştırılır. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yoğrulur. 1 saat dinlendirilir. Dinlenen hamurdan cevizden daha büyük bezeler yapılır, nişasta ile ince yufkalar açılır. Açılan yufkaların üzerine haşhaşlı ceviz dökülür. Daha sonra yufkalar 4 e bölünür. Bölünen her parça oklava ile büzülerek gül şekli verilir. Tepsiye döşenir. Bu şekilde yapılarak tatlımız tamamlanır. Üzerine eritilen tereyağı dökülür. 180 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkan tatlıların soğuması beklenir. Daha sonra ılık şerbet tatlının üzerine dökülür.
Afiyet olsun.
COMMENTS