Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 lt süt
- 3 yemek kaşığı un
- 2, 5 yemek kaşığı nişasta
- 1. 5 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
İçi için:
- Ceviz
Dışı için:
- 300 gr kadayıf
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Kadayıflı Paşa Sarması Tarifi Yapılışı
Dondurucuda beklemiş olan kadayıfları elimizle ufalıyoruz. Geniş bir tavaya alıp, üzerine tereyağı ve şekeri ekleyerek rengi değişene kadar kavuruyoruz. Büyük fırın tepsisine yayarak üzerlerini düzeltiyoruz.
Şimdi muhallebiyi hazırlıyoruz:Tereyağı eritiyoruz ve unu ekleyerek biraz kavuruyoruz. Nişastayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz ve sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırıyoruz, topaklanmamasına dikkat ediyoruz.Toplaklanma olursa blenderla çırpabilirsiniz. Şeker ve vanilyayı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi kadayıfların üzerine yavaşça döküyoruz. Soğuduktan sonra, buzdolabına yerleştiriyoruz ve yaklaşık 3-4 saat bekletiyoruz. (Ben akşamdan hazırlayıp sabaha kadar beklettim. )
Sonra ince şeritler halinde uzunlamasına dilimliyoruz ve üzerlerine ceviz koyarak dilimleri dikkatlice rulo haline getiriyoruz.Servis tabağına alarak dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun☺️☺️☺️
COMMENTS