Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 5dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 5dk
Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 2 büyük deste taze fesleğen
- 20gr (1 paket) çam fıstığı
- 2 küçük diş sarımsak
- 3 yemek zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
- Tuz
- Karabiber
Pesto Sos Tarifi Yapılışı
Herkese merhaba, mutfağıma hoş geldiniz :)
Taze ve ferah bir İtalyan sosu hazırlıyoruz bugün :) Üstelik lezzeti kadar da oldukça pratik. Bu sosu hazırlarken sizi oyalayacak tek şey fesleğen yapraklarını ayıklamak olucak, o kadar kolay hazırlanıyor yani :)
Fesleğen yapraklarını ayıklayıp yıkayın ve suyunu süzün.
Fesleğenin suyunu süzülene kadar, çam fıstıklarını küçük bir tavada yağı ve kokusu çıkana kadar 2 dk ısıtın.
Tuz ve karabiber için belirli bir ölçü vermiyorum tamamen damak zevkinize kalmış. Ancak parmesanın oldukça tuzlu bir peynir olduğunu unutmayın.
Parmesan peynirini temin edemezseniz eski kaşar da kullanabilirsiniz.
Rondoda tüm malzemeleri birleştirin ve sos kıvamını alana dek rondodan geçirin.
Sosumuz hazır :)
Bu sosun en yaygın kullanım yeri makarnadır aslında ama dilediğiniz gibi değerlendirebilir, kahvaltılarınızda kızarmış ekmekle de servis edebilirsiniz. Henüz denemedim ama balıklarla da yakışacağını düşünüyorum, size de fikir olsun :)
Afiyet olsun !
Takipte kalın :)
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS