Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 20dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 20dk
Pratik Köstebekli Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Kek için :
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 4 kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
İçi için :
- 4 adet muz
- 1 paket kakolu krem şanti
- 1 su badağı süt
- Yarım çay bardağı damla çikolata
Üzeri için :
- Toz antep fıstığı
Pratik Köstebekli Pasta Tarifi Yapılışı
Öncelikle yumurta ve toz şeker, derin bir kap içerisinde 2-3 dakika çırpılır. Üzerine süt, sıvı yağ, kakao ve vanilya ilave edilip, çok az daha çırpılır. Son olarak, un ve kabartma tozu elenerek karışıma ilave edilir ve mikserin çırpıcısı ile karıştırılır. Borcam yağlanır ve hazırlamış olduğumuz malzeme eklenir. Önceden ısıtılmış 170° fırında, ilk 20 dk fırının kapağını hiç açmadan pişirilir. Daha sonra kürdan kontrolü yapılarak pişirilen kek fırından alınıp, soğuması için bekletilir. Kek soğuduktan sonra, kekin ortasındaki kabaran kısım bıçak yardımı ile kesilip, düzeltilir ve kekin ortası içe doğru biraz oyulup, boşaltılır. Muzların kabukları soyulur ve uzunlamasına ortadan ikiye bölünüp, kekin oyuk kısmına yerleştirilir. Kremasını hazırlamak için, 1 poşet krem şanti, 1 su bardağı süt, derin bir karıştırma kabı içerisine alınır. Elde edilen karışım, mikser yardımı ile, kıvam alıncaya kadar (4-5 dakika) çırpılır. Kıvam alan kremanın içerisine, yarım çay bardağı damla çikolata ilave edilip, karıştırılır. Hazırlanan krema, muzların üzerine dökülür. Kekten artan parçalar, robotta çekilip, ufalanır. Pasta kremasının üzeri ufalanmış kek parçacıkları ile kaplanır. Hazırlanan köstebek pasta, buzdolabına kaldırılıp, 2-3 saat dinlendirilir. Soğuk servis edilir afiyet olsun :)
COMMENTS