Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 25dk Puf Puf Yumuşacık Yağ Mantısı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 yumurta 1 çay ...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Puf Puf Yumuşacık Yağ Mantısı (Yöresel) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı su 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket instat maya yaş mayada olabilir
- Aldığı kadar un
İç malzeme ;
- 250 gr kıyma
- 2 tane orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kımızı toz biber
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Sarımsaklı yoğurt için 2 diş sarmısak
- 1 kase yoğurt
Puf Puf Yumuşacık Yağ Mantısı (Yöresel) Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı akşamlar mis gibi yumuşacık ısırdıkca içinden lezzet akan yöresel bir tarif yedikçe yiyesi geliyor insanın öncelikle bütün malzemeleri karıştırıp hamurumuzu yoğuralım hamur çok cıvık olmalı elimizden yağ ile temizlemeliyiz .Ne kadar cıvık olursa hamur okadar yumuşak olur mantımız Hamurumuz mayalanırken önce iç malzememizi hazırlayalım kıymamızın içine rendeleyip suyunu sıktığımız soğanlarımızı ve baharatları ilave edip güzelce karıştıralım daha sonra salçalı sosumuzu hazırlayalım tavada ısıttığımız yağın içerisine salçamızı koyup biraz kavuralım içerisine suyu ekleyip kaynayınca altını kapatalım sarmısaklı yoğurduda hazırlayınca ilk bölüm bitti ☺️Mayası gelen hamurumuzdan elimizi unlayarak büyük bir parça koparıyoruz cıvık olduğu için tezgahıda unlamak Lazım yoksa açılmaz merdane yada oklava yardımıyla kalın açıyoruz şekli önemli değil çaydanlık kapağı ile kesiyoruz kestiğimiz parçaların üzerine kıyma koyup kenarlarda kalan hamur parçalarından üzerine kapatıyoruz kenarlarından tutturuyoruz yada açtığımız hamuru bıçak ile büyük kare kesip kıymayı koyduktan sonra dört ucunu bohça gibi bükebilirz hamurumuz bitene kadar aynı işlemi uyguluyoruz yine hatırlatıyım cıvık olduğu için şekilli açılmıyor iyice kızgın yağda hamurlarımızı kızartıyoruz kızardıkca kabaracak mantılarımız kızaran mantılarımızı ağzı kapaklı tencere yada düdüklüde saklıyoruz kızartma işlemi bitene kadar annelerimizin püf noktasıdır bu Kayserili hanımlar mutlaka bilir sitedeki kızartma işlemi bitikten sonra sosumuzu ısıtıyoruz veeeee mutlu son servis tabağına aldığımız mantıların üzerine önce bir kaşık yoğurt sonra sosumuzdan döküp afiyetle yiyoruz herkese afiyet şeker olsun ❤️☕️
COMMENTS