Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 3 saat Pişirme 45dk Sac Ekmeği (Bazlama) Kaymaklı Tarifi İçin Malzemeler 1 yumurta 1 kase dolusu kaymak sosu k...
$show=label
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 3 saat
- Pişirme 45dk
Sac Ekmeği (Bazlama) Kaymaklı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta
- 1 kase dolusu kaymak sosu köpüklüsünden:)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tam yaş maya
- 1 kg un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
Sac Ekmeği (Bazlama) Kaymaklı Tarifi Yapılışı
Daha önce kaymaktan sos yapıp hamur işlerinde nasıl kullanılır anlatmıştım, sos halindeki kaymak dolapta bekleyince üzeri köpük köpük olur mis gibi tam ekmek yapmak için yani süper oluyor, çocuklar için çok sağlıklı ve lezzetli. Bazlamaya biz Elazığ yöresinde sac ekmeği yada ev ekmeği derdik. Orjinalliğini bozmak istemedim. Neyse bu kadar gevezelik yeter.
Ilık suyumuza mayayı şekeri atıp eritelim unun içine dökelim yumurta tuz ve kaymağı ekleyelim yumuşacık bir hamur elde edelim. Ben genelde gece mayalar sabah yaparım yada sabah mayalar öğle vakti yaparım mis gibi ekşir. Ama şimdikiler 45 dk diyor :) mayalanan hamuru bezelere ayırıp yuvarlak açıp yanmaz tavada yada sacda pişirelim afiyet şeker olsun. Mis gibi yumuşacık ekmek oluyor. . Yumurta kaymak koymayıp sadece mayalı hamurdan da yapılabilir ozamanda ben 1 su bardağı süt koyuyorum. . Küçük bir de öneri sunmuş oldum.Ellerimize sağlık afiyet olsun.
COMMENTS