Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 5dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 5dk
Şam Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gr yarım yağlı kıyma
- 1 su bardağı çekilmiş ekmek içi
- 1 orta boy patates
- 1 tatlı kaşığı tuz(tuzunu sizde ayarlayabilirsiniz. Biz biraz tuzlu severiz)
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber(biraz acı seviyorsanız)
- 1 çay kaşığı salça
- 2 diş sarmısak
- Bir tutam maydanoz
Şam Kebabı Tarifi Yapılışı
Bir kaba kıymayı koyup üzerine patatesi ve sarımsağı rendenin ince kısmı ile rendeliyorsunuz. Sonra maydanoz, tuz, salça ve ekmek içini (azar azar koyarak)iyice yoğuruyorsunz. Biraz fazlaca yoğurunuz ki patatesler ve ekmek iyice kıymaya karışsın ve kızartırken dağılmasın. (Malzeme listesinde de yazdığımız gibi tuzunu ve biberini siz kendinize göre ayarlayınız. Benim yaptığım ölçü bu şekilde. )Elinizi ıslatarak sıkı sıkı toplar yapıyoruz ve derin bi tavada kızgın yağda kızartıyoruz. İçi yumuşak dışı çıtır çıtır köfteleriniz hazır.
COMMENTS