Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 5dk Pişirme 20dk Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 3 bardak tel şehriye 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 yemek kaş...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 20dk
Şehriye Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 bardak tel şehriye
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ,
- 1 tavuk bulyon,
- 2.5 bardak su
- Tuz, karabiber
Şehriye Pilavı Tarifi Yapılışı
Merhaba, çok pratik bir pilav tarifi vermek istiyorum. Pirinçten sıkılınca arpa, tel şehriye devam ediyorum, ne yapalım illa ana yemeğe birşeylerin eşlik etmesi;çorbası, salatası, yoğurdu eksik olmuyor bizim mutfaklarda malesef. Şimdi ilk önce şehriyelerimizi yağda güzel kavuruyoruz daha sonra sıcak su ile erittiğimiz bulyonlu suyumuzu ekliyoruz, az tuz ve karabiber ekleyip karıştırıp, kısık ateşte kapağını kapatıyoruz. 20 dakika sonra açıp bir karıştırıyoruz .Diriliğine göre su ekleyebilirsiniz. Ama şehriye hemen oluyor zaten ocağın altını kapatıp üzerine kağıt havlu koyup, kapağını kapatıp 5 dk. Dinlendirin pilavımız hazır afiyet olsun.
Not: Bu tarifte Filiz Makarna reklam çalışması vardır. Tarif için bu marka ürün kullanmak şart değildir.
COMMENTS