Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 10dk Pişirme 1 saat ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 1 saat
Soğan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 1-1. 5 kilo kadar kuru soğan, (yumurtadan biraz daha küçük tercih edilmeli)
- Yarım kilo kuzu kıyma
- 4-5 tane kırmızı salçalık biber
- 4-5 tane çarliston biber.
- 2 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı dolusu biber salçası
- Karabiber, pul biber, tuz
Soğan Kebabı Tarifi Yapılışı
Öncelikle soğanlarımızı soyup yıkıyoruz( tarifin orjinalinde soğan soyulmadan yapılıyor fakat bizde kabuklu sevmedikleri için soyup yaptım)Ortadan ikiye komple kesmemek şartıyla biraz arasını açıyoruz ve kıymamıza biraz tuz atıp yoğuruyoruz ceviz büyüklüğünde toplar yapıp arasını ayırdığımız soğanların içine koyuyoruz tepsiye hepsini dizdikten sonra üzerine biberlerimizi doğruyoruz .Diğer taraftanda sosumuzu hazırlayıp içine baharatını atıp soğanların üzerine döküyoruz .50 dk piştikten sonra yemeğimiz hazır.Afiyet olsun
COMMENTS