Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 10dk Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 30dk
Tavuklu Demleme Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1-2 kuru soğan
- Tereyağ ve sıvı yağ
- 400 gr tavuk göğsü
- 1 paket istenilen çeşit makarna
- Salça
- Tavuk bulyon
- Sıcak su
Tavuklu Demleme Makarna Tarifi Yapılışı
Merhabalar. Tavuklu bulgur pilavı yapmak istedim ama evde bulgur olmadığını fark edince bu yemek çıktı ortaya :)
Ölçülere bağlı kalmaya gerek yok istenilen miktarda arttırılıp azaltılabilir.Tereyağ ve sıvı yağ kızdıktan sonra soğanı yemeklik doğrayıp kavurdum. Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü ilave ettim. Suyunu salıp çekince makarnayı ilave edip hepsi beraber bir süre kavurdum. Salça ve bulyon ekleyip iyice karıştırdım. Malzemelerin üzerini örtecek kadar kaynar suyu ekleyip ocağı kıstım. Makarna 15 dakika kadar kısık ateşte pişti.
Bu noktada kontrolü elden bırakmamak gerekiyor. Süre ve kullanilan su miktarı değişebilir. Hazırda elinizin altında sıcak su bulunması iyi olur. Eğer makarna diri kalırsa su ilave etmelisiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.
COMMENTS