Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 5dk Pişirme 30dk Taze Fasulye Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler 250-300 gr kadar taze veya dondurulmuş taze f...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 30dk
Taze Fasulye Yoğurtlaması Tarifi İçin Malzemeler
- 250-300 gr kadar taze veya dondurulmuş taze fasulye (Ben dondurulmuş kullandım. )
- 1 kase yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Tuz
- Az sıvı yağ
- Pulbiber
- Nane
- İsteğe bağlı sarımsak
Taze Fasulye Yoğurtlaması Tarifi Yapılışı
Sizlere çok nefis ve sağlıklı bir tarifim var. İster tek başına yemek olarak tüketebilir isterseniz yemeğin yanında meze veya salata olarak yiyebilirsiniz. Ben bugün öğle yemeğinde sadece bunu yedim. Çok nefis ve doyurucuydu.Önce taze fasulye tuzu eklenerek suda haşlanır. Pişince suyu süzülür. Bir tencereye 1 kaşık tereyağı eklenir. Az tuz eklenir. Pişmiş fasulye ilave edilir ve biraz kavrulur.Sonra soğuması için bir tabağa konulur. Soğuyunca veya ılıyınca üzerine yoğurt dökülür. İsterseniz sarımsaklı yoğurt da dökebilirsiniz.Bir tavada az sıvı yağ ve 1 kaşık tereyağı yakılır. Üzerine nane ve pulbiber eklenir. Yoğurdun üzerine gezdirilir. Sonra Afiyetle yenir.
COMMENTS