Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 5dk Pişirme 1 saat ...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 5dk
- Pişirme 1 saat
Yöresel Lezzet Keşkek Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo aşurelik buğday
- 2adet tavuk göğsü veya bütün bir tavuk
- Tavuk suyu
- Tuz
- Sıvı yağ
- Kırmızı pulbiber
- Karabiber, nane
Yöresel Lezzet Keşkek Tarifi Yapılışı
Buğdaylarımızı güzelce yıkayıp üzerini geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz, sabaha kadar şişmesini bekliyoruz, bütün tavuğu yada tavuk göğüslerini haşlıyoruz. Haşlanan tavukları didiyoruz suyunu şişen buğdayların üzerine döküp tekrar haşlıyoruz buğdaylar iyice patlayacak, normalde tahta kaşıkla ezerek pişiririz fakat zor olduğu için el blendrından arada taneler kalacak şekilde çekiyoruz, sonra tavuk parçalarını ekleyip çok sulu ve çok kuru olmayacak şekilde boza kıvamı diyelim o ayarda olacak tuzunu ekleyip diğer taraftan bir tencerede biraz yağ koyup kızdırıp pulbiber, karabiber ,nane yakıp tabağa koyduğumuz keşkeğin üzerine cozlatarak döküyoruz Evet keşkek hazır afiyetler olsun.Ege bölgesinde düğünlerde sabaha kadar pişirilir erkekler tarafından uzun tahta kaşıklarla dövülerek macun kıvamına getirilir genelde dana eti alınır pişirilir sabaha kadar ditilir Yanında turşu veye acı biberle güzel gider
COMMENTS