Kaç Kişilik 10-12 Hazırlama 10dk Pişirme 20dk Dereotlu Tuzlu Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler 150 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1...
$show=label
- Kaç Kişilik 10-12
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 20dk
Dereotlu Tuzlu Atıştırmalık Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurtanın (sarısını üzerine beyazı içine)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı lor peyniri(ben evde yaptığımı kullandım)
- 1 tatlı kaşığı tuz (peynirinizin tuz oranına göre ayarlama yapabilirsiniz)
- 1 kabartma tozu
- 3 -3, 5 bardak un(kulak memesi kıvamında bir hamur olacak kadar un ilavesi yapabilir veya azaltabilirsiniz)
- Dereotu
Dereotlu Tuzlu Atıştırmalık Tarifi Yapılışı
Oda sıcaklığında yumuşamış olan margarine sıvı yağ, yoğurt ve yumurta akını koyup karıştıralım. Tuzunu peynirini de koyduktan sonra azar azar un ilavesi yapılıp kabartma tozu eklenir. En son dereotu eklenir ve hamur toparlanır. Merdaneyle hamuru açıp minik kalıplar yardımıyla keselim. Eğer kalıbınız yoksa uzun fitiller yapıp bıçak yardımıyla kesilebilirÜzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu ekleyip ,180 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirelim.
COMMENTS