Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 2 saat Et Tacin Fas Mutfağından Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kuşbaşı kuzu yada koyun eti 2 yemek ka...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 2 saat
Et Tacin Fas Mutfağından Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı kuzu yada koyun eti
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 4 tane orta boy soğan
- 3 tane küçük domates
- 4 diş sarımsak
- 10-15 kadar yeşil zeytin
- 1 yemek kaşığı olacak kadar maydanoz
- 1 yemek kaşığı olacak kadar taze kişniş
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Servis için;
- Patates kızartması (orjinali böyle)benim gibi fazla yağı sevmeyenler patatesi fırında yapabilir
Et Tacin Fas Mutfağından Tarifi Yapılışı
Tacin Fas mutfağının en meşhur yemeğidir et veya tavukla yapılır .Baharatlı yemek sevenlerin beğeneceğini umduğum bir yemek ayrıca yapımı çok basit sade uzun sürede pişiyor. Tacin için özel toprak pişirme kabı var yoksa kapaklı bir toprak güveç tenceresi oda yoksa normal bir tencerede yapabilirsiniz. Gelelim tarifimize. Öncelikle etimizi yıkayıp tencereye alıyoruz yağı ilave ediyoruz ve üzerine sebzeleri doğruyoruz, baharatlarını atıyoruz, zeytinleri doğramadan ekliyoruz ve ocağımızın en küçük gözünü yarıma getirip tencereyi üzerine alıyoruz .Kapağını kapatıp 1, 5-2 saat etler lokum gibi olana kadar pişiriyoruz. Aslında üzerine patates kızartmasıyla servis yapılıyor ben patatesleri fırında az yağla pişirip servis yaptım yaptığım patates tarifinide siteye yolladım fırında kekik soslu patates. Afiyet olsun
Not: çok baharat sevmeyenlerin baharatları biraz azaltarak yapmalarını tavsiye ederim.
COMMENTS