Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 1 saat ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 1 saat
Gaziantep Usulü Etli Patatesli Tava Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta boy patates
- 250 gr yemeklik et
- 4-5 adet domates
- 5-6 adet yesil biber
- 2 adet soğan
- 6-7 dis sarımsak
- 2 kaşık biber salçası
- 1 kaşık domates salçası
- 1 su bardağından az eksik zeytinyağı
- 1 bardak su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
Gaziantep Usulü Etli Patatesli Tava Tarifi Yapılışı
Bugün size çok lezzetli bi tava tarifi veriyorum arkadaşlar. Öncelikle etlerimizi küçük küçük kuşbaşı doğruyoruz daha sonra soğanı yemeklikten az daha iri olacak şekilde biberleri de halka halka doğruyoruz. Geriye kalan patates ve domatesi küçük küpler halinde doğrayıp sarımsakları 3-4 parçaya bölüp diğer malzemelerin olduğu kaba alıyoruz. Üzerine salçasını yağını ve baharatlarını ve suyunu ilave edip iyice karıştırıp fırına veriyoruz. Ara sıra karıştırın ki alt üst iyice harmanlasın maximum derecede etler ve patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz sıcak pide ve yeşil biber ve güzel bi ayranla gayet doyurucu bir yemek afiyet olsun.
COMMENTS