Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 35dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 35dk
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta ( aklar dışına )
- 125 gram margarin
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 2 çorba kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un ( 3 su bardağı kadar )
- Bolca kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
Bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarini alıyoruz. Üzerine un ve kabartma tozu hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip margarini eziyoruz. Un ve kabartma tozunuda koyduktan sonra yoğuruyoruz. Çok katı olmayacak bir hamur elde edip ceviz büyüklüğünde parçalar alıp şekil veriyoruz. Önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. 180 derece fırında iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
Hayırlı kandiller.
COMMENTS