Kaç Kişilik 1-2 Hazırlama 1 saat Pişirme 30dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 1-2
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 30dk
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
İçi için:
- 350 gram kıyma
- 4 adet rendelenmiş domates
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 su bardağı su
Üzeri İçin;
- Yoğurt
- Sarımsak
- Maydanoz
Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Yapılışı
Merhabalar geçen gün denediğim ve tadına doyamadığım enfes bir lezzeti ilk önce püf noktasını vererek ise başlıyorum Hamuru hazırlarken süt ve suyu mutlaka ılık bir şekilde kullanın.Suyu azar azar ilave ederek hamurunuzu yoğurun.Mayalandırmadan açmaya ve pişirmeye çalışmayın.Açarken çok fazla un kullanmayın.Bunlara da uyduğunuz sürece enfes bir lezzet sizi bekliyor diyebilirim ilk olarak hamurumuzu hazırlayıp mayanlanmya bırakalım. Hamurumuz mayalandıktan sonra iç harcımızı hazırlayalım, bunun için ilk olarak Soğanları küp küp doğrayalım. Bir tavanın içine kıymalarımızı alalım ve hafifçe sotelemeye başlayalım sonra içerisine soğanlarımızı da ekleyerek kavuralım. Soğanlar kavurulunca içine rendelenmiş domatesleri ilave edelim ve pişmeye bırakalım. Ardından azar azar su ilave edip, tuz ve karabiberini ekleyelim. Tuzu sonra atın ki etimiz sert olmasınBu şekilde 5-6 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alalım
Ardından hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler yapıp oklava yardımıyla açalım. Teflon veya sac tavada açtığımız hamurları pişene kadar önlü arkalı pişirelim, hamurumuz soğuk harcımız ılık şekilde olacak. Ardından pişen hamurdan alıp üstüne harcımızdan sürüp üst üste bu şekilde devam ediyoruz. En üstüne sarımsaklı yoğurt ve maydanoz ile servis ediyoruz herkese afiyet olsun
COMMENTS