Kaç Kişilik 4-6 Hazırlama 15dk Pişirme 25dk Kuru Biber-Kuru Kabak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler 1 avuç dolusu kuru biber 1 kase kuru k...
$show=label
- Kaç Kişilik 4-6
- Hazırlama 15dk
- Pişirme 25dk
Kuru Biber-Kuru Kabak Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 avuç dolusu kuru biber
- 1 kase kuru kabak
- 1 kase kuru domates
- 1 adet soğan
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1, 5 çay bardağı su
- Tuz
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kuru Biber-Kuru Kabak Kavurması Tarifi Yapılışı
Merhabalar Bugün yazdan kuruttuğumuz biber, kabak ve domateslerden harika bir kavurma yapacağız. İster kahvaltılarımıza, akşam yemeklerimizin yanına dilerseniz öğle çaylarının yanına yakışan bir tarif. Gelelim yapılışına biberleri suda 10-15 dk kadar haşlıyoruz. (siyah suyu çıkıp biraz yumuşasa yeterli) Kabaklarımızı da 5-10 dk kadar haşlamamız yeterlidir. Kuru domateslerimizi de 30 dk kadar sıcak suda bekletiyoruz. Haşlanan biber ve kabaklarımızı süzüp soğumaya bırakıyoruz. Daha sonra bir adet soğanı 3 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağ ile rengi sarıya çalana kadar kavuruyoruz. Öncelikle kuru domateslerimizi soğanlarla beraber 5-10 dk kadar kavuruyoruz. Ardından kabaklarımızı atıyoruz ve 5 dk kadar tekrar kavuruyoruz. En son biberleri de ekleyip bi 5-10 dk daha kavuruyoruz. 1 tatlı kaşığı salçayı 1, 5 çay bardağı su ile ezip biberlerimizin üzerine ekliyoruz. Suyu çekilinceye kadar pişiriyoruz. Suyu çekilen kavurmamızı servis tabağına alarak sarımsaklı yoğurt ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
COMMENTS