Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 3 saat 30dk Pişirme 10dk Yağlı Hamur Tarifi İçin Malzemeler Yarım yaş maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı ...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 3 saat 30dk
- Pişirme 10dk
Yağlı Hamur Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım yaş maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 .5 su bardağı ılık su
- Aldığı kadar un
Yağlı Hamur Tarifi Yapılışı
Ilık suyla mayayı eziyoruz.Toz şekeri ve tuzu ekliyoruz.IIık suyla un koyarak yavaş yavaş yoğuruyoruz.Kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur gerekiyor.3 -4 saat mayalanmaya bırakıyoruz.Pezilerimizi hazırlıyoruz yuvarlıyoruz.Açarken altına az un serpiyoruz oklava veya merdaneyle açıyoruz.Yağımız tavada kızdıktan sonra yağına biraz tuz atıyoruz yaptığımız hamurları içine bırakalım biraz tavayı sallayıp kanarmamasına yardımcı oluyoruz.Hamurlarımızı kızartıyoruz afiyet olsun :)
COMMENTS