Kaç Kişilik 6-8 Hazırlama 20dk Pişirme 25dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 6-8
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 25dk
Yemyeşil Ispanaklı Kekim Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 300 kg ıspanak (yapraklarını kullanacağız)
- 1 su bardağı sut
- 3 yumurta
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un kıvamını siz belirleyin ama az akışkan olsun daha yumuşak bir kek olur
Kreması için;
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 50 gr margarin
- 1 paket kremşanti
Arasına koymak için;
- 2 muz
- 1 çay bardağı damla çikolata
Yemyeşil Ispanaklı Kekim Tarifi Yapılışı
Başka arkadaşlar ıspanakları haşlıyor ,haşlanan ıspanağın bütün minerallleri ölüyor ,bence ve rengi koyu yeşil ve günde kalmış gibi oluyor ben direk ayıklayıp rondodan geçiriyorum çiğ olarak kullanıyorum sizlere de öyle tavsiye ediyorum. ☺
Ispanakları dallarından ayıklıyorsun rondodan çekiyorsun ,1 su bardağı sütü de dökerseniz daha kolay olur. Püremiz hazır.Normal kek döker gibi kek yapıyoruz 180 derecede pişiriyoruz. Pişen kek az nefeslendikten sonra arasından 2 ye kesinyanlarını da 1 parmak kesin ki üzerine rondodan geçirip fıstık görüntüsü verip süslemek için.
Kreması için, süt tencereye konur unu, nişastayı şekeri koyup kısık ateşte pişirelim.Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ekleyip eriyene kadar karıştırıyoruz soguyana kadar yüzü kaymak tutmaması için sık sık karıştırıyoruz soğuyunca el mikseri ile krem şantiyi ekliyoruz kremamız hazır.Kekin tabanını yerleştiriyoruz üzerine kremayı yayıyoruz üzerine damla çikolatayı serpiyoruz, 2 muzu dilimleyip onuda istenilen aralıklarda seriyoruz,üzerine kekin diğer parçasını koyuyoruz ,tekrar krema sürüp üzerini rondodan geçirdiğimiz keki serpiyoruz, isterseniz farklı da süsleyebilirsiniz, ben resimde görüldüğü gibi yaptım dolaba koyuyoruz ki, 1 saat dinlendikten sonra servise hazırdır.AFİYET OLSUN.
COMMENTS