Kaç Kişilik 8-10 Hazırlama 20dk Pişirme 50dk Ağlayan Pastam (Aşama Aşama) Tarifi İçin Malzemeler 2 yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağ...
- Kaç Kişilik 8-10
- Hazırlama 20dk
- Pişirme 50dk
Ağlayan Pastam (Aşama Aşama) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yg
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- Kakao
- Un
Üzeri için;
- 2 paket sıvı krema
- 2 paket krema sıkılaştırıcı
- 1 paket schmand(Türkiyedekiler labne koyabilirler)
- Ben quark kullandım schmandim yoktu biraz mayhoş oldu
- 1 yemek kaşığı şeker
Sosu için;
- 1 paket 200 grlık voll milch schokolade(sütlü eritmeli çikolata)
- 1 büyük çay bardağı süt
Ağlayan Pastam (Aşama Aşama) Tarifi Yapılışı
İlk önce yumurta ve şekeri çırpıyoruz, üzerine sütünü katıp çırpıyoruz peşinden sıvı yağını da katıyoruz, üzerine kabartma tozu, kakao un hepsini peş peşe katıp çırpalım ,üzerine vanilya şekerini de ekleyip yağladığınız tepsiye dökelim ,175 derece fırında yaklaşık 50 dk. Pişirelim. Kek pişerken bizde kremayı hazırlayalım, ilk olarak kremayı ve krema sıkılaştıracağıyla çırpıyoruz ,krema kıvamına gelince üzerine schmand, yada quark, yada labne hangini kullandıysanız kaşıkla karıştırarak kremanın içine koyuyoruz ve karıştırıyoruz, quark kullandıysanız bir yemek kaşığı şeker de koyuyoruz, ve kek pişip soğuyana kadar oda dolapta sıkılaşıyor, şimdide bir tencereye su koyup kaynatalım üzerine küçük bir tencere koyup çikolataları kırıklayıp eritelim üzerine süt ekleyip sıvılaştıralım, ocaktan alıp soğumaya bırakalım ,soğuyan kekin üzerine 3-4 kaşık soğuk süt döküyoruz ki yumaşacık olsun kremayı koyup güzelce eşit şekilde yayalım üzerine eşit şekilde çikolatalı sosumuzu döküp istediğimiz zaman servis yapabilirsiniz ,afiyet olsun. ☺️
COMMENTS