Kaç Kişilik 2-4 Hazırlama 10dk Pişirme 10dk Alman Tipi Tatlı Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler 1 kg kornişon (çengelköy salatalık d...
$show=label
- Kaç Kişilik 2-4
- Hazırlama 10dk
- Pişirme 10dk
Alman Tipi Tatlı Kornişon Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kornişon (çengelköy salatalık da olabilir)
- 1 litre içme suyu
- 1 çay bardağı elma sirkesi
- 2 yemek kaşığı deniz veya kaya tuzu
- 2, 5 kaşık toz şeker
- 4-5 diş sarımsak
- 1 soğan
- 1 adet kırmızı biber
- Sarı hardal tohum
- Kişniş tohumu
- Tane karabiber
- Defne yaprağı
- Bolca dereotu
Alman Tipi Tatlı Kornişon Turşusu Tarifi Yapılışı
Kaynamış sıcak suda şekerinizi ve tuzunuzu eritin.
İçine sirkenizi ekleyin. Kavanozlarınızın dibine ( turşuyu hazırlamadan ısıya dayanıklı kavanoz ve kapaklarınızı 120 C fırında en az 15-20 dakika bekletip sterilize etmeniz önemli)
Küp şeklinde doğradığınız soğan ve kırmızı biberi ekleyin.
Sarımsak, baharat karışımı(her kavanoza 1 tatlı kaşığı kadar)defne yaprağı ve dere otunu ekleyin.
Salatalıklarınızı yerleştirin ve üzerine sıcak su karışımını dökün.
Kapağını kapatın ve genişçe bir tencerede kaynar suyun içinde ters şekilde yaklaşık 5-10 dakika kaynatın. Güneş almayan bir yerde iki hafta bekletin. Turşunuz hazır:)
COMMENTS