Kaç Kişilik 12-14 Hazırlama 1 saat Pişirme 25dk ...
$show=label
- Kaç Kişilik 12-14
- Hazırlama 1 saat
- Pişirme 25dk
Çilekli Tek Katlı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 3 yumurta
- 1 bardak şeker
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 1. 5 su bardağına yakın un
Çilekli sos;
- 1, 5 su bardağı dondurulmuş çilek
- Yarım su bardağı pudra şekeri
Krema için;
- 6 yemek kaşığı un
- 1 bardak şeker
- Aldığı kadar süt
Süsleme için;
- Yarım paket bitter çikolata
- Yarım paket krema
- Fıstık
- Bonibon (nasıl süslemek isterseniz)
Çilekli Tek Katlı Pasta Tarifi Yapılışı
İlk olarak pandispanyamızı yapalım. Yumurtaları ve şekeri şeker eriyene ve köpük olana kadar İyice çırpalım. Daha sonra toz malzemeleri elekten geçirerek bir spatula yardımıyla karıştıralım. (Unu yavaş yavaş ekleyin çok katı olmasın hamur). Kelepçeli kek kalıbını yağlayarak önceden ısıtılmış fırında ilk 7-8 dakika 200 daha sonra 160 derecede içi pişene kadar yaklaşık 20 dakika pişirelim. Çıkartıp soğumaya alalım. Kremaya geçelim. Unu kokusu çıkana kadar kavuralım içine bir miktar süt ekleyelim. Daha sonra şekeri katalım çok katı olmayacak bir kıvam elde edene kadar süt ilave edelim. Pişirelim ve soğumaya bırakalım. Donmuş çilekleri miksere koyup içerisine pudra şekerini koyup mikserleyelim. Eğer yazın bu tarifi yapıyorsanız çilekleri direk mikserleyebilirsiniz. Çikolataları benmari usulü eritin ve ocaktan aldıktan sonra kremayı koyup karıştırın soğumaya bırakın. Sıra geldi birleştirmeye. Pandispanyayı servis tabağına alın sert olduysa sütle ıslatabilirsiniz. Kremayla güzelce kaplayın. Daha sonra çilekli sosu dökün kenarlardan akmasını sağlayın. Sıkma torbasına çikolata sosunu koyup resimdeki gibi yada nasıl isterseniz öyle şekil verip üzerine fıstık bonibonla süsleyin. Buzdolabında 2 saat bekletin ve servis yapın. Afiyet olsun
COMMENTS